home

Pic 1

Welkom

Hourra Burkina Faso vzw is een Belgische organisatie die de ontwikkeling van de lokale economie in het West Afrikaanse Burkina Faso ondersteunt.
We doen dit door renteloze leningen, begeleiding en vorming ter beschikking te stellen van ondernemende individuën of coöperaties.
In de praktijk gaat het om kleinschalige bedrijvigheden die sterk in de lokale economie ingebed zijn en 1 of meerdere personen in staat stelt een inkomen te genereren.

lees meerGiften | Fiscaal attest | Benefiet | Artisanaat | Sponsor | Facebook |

Steun ondernemende mensen in Burkina Faso

Jouw Bijdrage is voor ons van cruciaal belang en wordt rechtstreeks omgezet in renteloze leningen, begeleiding en vorming in Burkina Faso.
Samen dragen we bij aan de professionalisering van de lokale informele economische sector waarvan vele mensen afhankelijk zijn om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Onze werking wordt gedragen door giften van particulieren, bijdragen van lokale verenigingen en de gemeente Lille. Daarnaast verkopen we ook artisanaat op onze informatiestanden en online.


Wat kan jij doen:

Giften zijn voor ons een noodzakelijke bron van imkomsten, een klein bedrag kan reeds een verschil voor onze werking betekenen.

Wij zorgen er voor dat uw bijdrage geïnvesteerd wordt in kleinschalige projecten van individuele Burkinabezen die ons ervan overtuigen een zelfstandige, economische activiteit te willen en kunnen opstarten. De projecten die steun van ons krijgen engageren er zich voor het geleende bedrag terug te betalen zodat uw bijdrage meerdere malen geherinvesteerd kan worden.

Giften kunnen gestort worden op onze rekening bij KBC met mededeling ¨Hourra !!! Burkina Faso¨ rekeningnummer: 733-3142929-62
vanuit het buitenland: IBAN: BE51 7333 1429 2962 KBC bank Gierle België


Wens je een fiscaal attest te ontvangen voor uw gift?
Dat kan voor giften vanaf € 40.
Om dit fiscaal attest te krijgen stort je je gift op rekeningnummer: 132-9490449-10 van solidariteit om Leven, Stijn Streuvelstraat 7, 3920 Lommel.
met vermelding: ¨Hourra !!! Burkina Faso¨
Op deze rekening kan je ook met een vaste (maandelijkse) opdracht strotingen doen. Indien het totale bedrag op het einde van het jaar minimum € 40 bedraagt krijg je een fiscaal attest thuis toegestuurd.

Voor het verkrijgen van een geldig fiscaal attest vergeet niet om bij het storten of overschrijven uw officiële voornaam (of bedrijfsnaam), naam en adres te vermelden. De mededeling ¨Hourra !!! Burkina Faso¨ is noodzakelijk omdat we voor het verlenen van fiscale attesten met een derde organisatie samenwerken.

Alle donateurs krijgen onze jaarlijkse nieuwsbrief per post thuis toegestuurd.


Organiseert jouw vereniging, jouw school of jouw bedrijf een benefietfeest, inleefdag, sponsorloop of workshop dan kan je Hourra voorstellen als goede doel.
We hebben ook goede contacten met Afrikaanse artiesten en workshop-gevers die onze organisatie graag steunen door jouw evenement een extra invulling te geven.

We kunnen samen zien hoe dit concreet kan gebeuren, je kan ons contacteren via onderstaand formulier.


Je kan ook mooi handgemaakt artisanaat kopen aan onze infostand op cultuurmarkten en festivals. De volledige opbrengst hiervan komt ten goeden van de werking van Hourra.
Een jaarlijkse terugkerende markt is de Geschenkenbeurs van de KWB te Gierle elk jaar in december.
Ken je een plaats waar een info/verkoop-stand van Hourra niet mag ontbreken? Geef ons een seintje en we zullen bekijken of we er kunnen komen.


Je kan ook sponsor worden.
Vanaf € 250/jaar kan je logo op onze website en nieuwsbrief geplaatst worden.
meer informatie op aanvraag via onderstaand formulier.


Je kan natuurlijk ook publiciteit maken voor ons project.
een link naar onze site?


Laat ons wat weten wat jij wil doen !

Alvast bedankt,wens je via mail op de hoogte te blijven?
geef dan hier je naam en mailadres in, bij bericht schrijf je: ¨aanmelden mail¨.

Naam:


E-mailadres:


Bericht: