home

Pic 1

Welkom

Hourra Burkina Faso vzw is een Belgische organisatie die de ontwikkeling van de lokale economie in het West Afrikaanse Burkina Faso ondersteunt.
We doen dit door renteloze leningen, begeleiding en vorming ter beschikking te stellen van ondernemende individuën of coöperaties.
In de praktijk gaat het om kleinschalige bedrijvigheden die sterk in de lokale economie ingebed zijn en 1 of meerdere personen in staat stelt een inkomen te genereren.

lees meer
Laatste Nieuws | Nieuwsbrief

Laatste nieuws

Interview met Hourra

Naar aanleiding van de Internationale dag van de Sociale Rechtvaardigheid, publiceerde het 4de pijler steunpunt een interview met Hourra !!! Burkian Faso in haar online nieuwsbrief.

Een nieuwe vertegenwoordiger, een organisatie in evolutie

click voor meer beelden

Samen met onze nieuwe lokale vertegenwoordiger, Jean-Marie Ouedraogo die vanaf einde 2008 voor Hourra in Burkina Faso werkt, hebben we stappen vooruit gezet in de wijze waarop we werken. Voorheen gebeurde het enige contact tussen Hourra en de kredietnemers via individuele bezoeken van onze vertegenwoordiger. Vanaf nu ontmoeten de vertegenwoordiger, de kredietnemers en mensen die een krediet wensen aan te vragen elkaar ook twee keer per maand tijdens een groepsvergadering. Dit geeft hen de gelegenheid ervaringen en ideeën uit te wisselen en laat ons toe om via die groepsdynamiek een vorm van sociale controle en aanwezigheid te creëren. Hourra krijgt daardoor een concreet gezicht als een sociale organisatie en onze vertegenwoordiger beschikt zo over een extra middel om toekomstige projecten te selecteren. Voor het einde van 2009 zal er tijdens die groepsvergaderingen ook gestart worden met basisopleidingen in de vorm van workshops die het beheer van de projecten ten goede moeten komen. De eerste workshop die is gepland zal over de algemene basisprincipes van marketing gaan.

bekijk foto`s

Onze Nieuwsbrief

nieuwsbrief
Je kan hier onze gedrukte nieuwsbrief in pdf-formaat lezen.
Donateurs krijgen deze nieuwsbrief opgestuurd per post.
wens je via mail op de hoogte te blijven? aanmelden kan hier
editie 2009
editie 2007
editie 2006
editie 2005